Razgledavanje Rogoznice

Zašto posjetiti Rogoznicu

Na južnom dijelu Šibensko-kninske županije, u dubokoj uvali koja je dobro zaštićena od udara vjetra, svega 34km udaljena od Šibenika smjestila se Rogoznica. Današnji centar Rogoznice čine nekad kopneni dio zvan Kopača i otočić Kopara, spojeni umjetnim nasipom u jednu cjelinu.

Turizam na području Rogoznice ima dugu tradiciju postojanja još od davne 1870. godine. Prema postojećim podacima tadašnji najbrojniji gosti su bili sa područja Austrije, Češke i Italije.

U Rogoznici, u neposrednoj blizini Marine Frapa Resort Rogoznica nalazi se često posjećeni prirodni fenomen pod imenom jezero Zmajevo Oko. Jezero je često posjećeno od strane stručnjaka zbog njegove hidrogeomorfološke jedinstvenosti. Zmajevo Oko je od davnina stanovnicima Rogoznice, i posjetiteljima, bilo jako zanimljivo te upravo iz tih razloga su se razvile mnogobrojne legende oko njegovog nastanka.

Crkva Gospe od Kapelice kulturna je ljepota koja se nalazi u neposrednoj blizni Marine Frapa Resort Rogoznica. Osim crkve Gospe od Kapelice naši posjetitelji rado posjećuju i druge kulturne ostavštine poput crkve Sv. Nikole, crkve Sv. Ivana Trogirskog i crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koja datira iz 17. stoljeća.

Kada ljetujete u Rogoznici, nezaobilazno mjesto posjeta je Morski akvarij na otvorenom koji svakako plijeni pažnju svakom posjetitelju Rogoznice i Marine Frapa Resort Rogoznica.