Novosti

Frapa & Karlovačko Balotaški Turnir 2019

Marina Frapa u Rogoznici već dugi niz godina njeguje dalmatinsku tradiciju igranja balota. Svake sezone rogoznička Marina Frapa organizira balotaške turnire na balotaškome zogu Anđelo u Marini Frapa. Ove godine nakon završetka Općinskog balotaškog turnira u Marini Frapa, počele se prijave za najveći balotaški turnir u Dalmaciji ove sezone: Frapa&Karlovačko turnir. Utakmice su se počele igrati od 16.08. a sudjelovale su ženske i muške ekipe. Ukupno je bilo prijavljeno i sudjelovalo je ukupno 16 ženskih ekipa i 22 muške ekipe. Ekipe su u Frapu stigle na balotaški turnir iz svih krajeva Dalmacije.

Finalna utakmica je odigrana jučer 16. rujna te je odmah nakon finalne utakmice organizirana svečana dodjela nagrada gdje je Marina Frapa dodjelila medalje i zahvalnice za sudjelovanje svima koji su sudjelovali.

Prvo mjesto u ženskom timu je osvojio ženski tim Umri muški, drugo mjesto je zauzeo ženski tim Primošten 4, treće mjesto je preuzeo ženski tim pod imenom Primošten 2, a četvrto mjesto je osvojila ženska ekipa Drniš 3.

Zlatnu medalju među muškim timovima je ponio tim Prtenjača, srebrnu medalju je osvojio muškim tim Prijatelji, brončanu medalju je osvojio muški tim Galešić, a četvrto mjesto je zauzeo muški balotaški tim Primošten 1.

Timovima koji su osvojili prva 4 mjesta, kako u ženskim timovima tako i u muškim, su dodjeljene i novčane nagrade.

Marina Frapa u Rogoznici planira nastaviti njegovati ovu Dalmatinsku tradiciju iz sezone u sezonu.


Fotogaleriju pogledajte OVDJE.