Novosti

4. Uskrsni Oldtimer Promo Tour 2023

Rogoznica i Marina Frapa Resort još je jednom pružila savršenu kulisu za proslavu baštine i ljepote tijekom četvrtog Uskrsnog Oldtimer Promo Toura 2023. koji se održao 09. travnja 2023. u organizaciji časopisa Oldtimer Club i Marina Frapa Resorta.

Zbivanja su započela okupljanjem oldtimera na trgu u Marina Frapa Resort-u koji se iz godine u godinu potvrđuje kao odlična scenografija. Arkade trga idealna su kulisa za oldtimer vozila koja datiraju još iz 1924. kakav je Dodge pa do novijih modela koji su stariji od 30 godina te ulaze u kategoriju starodobnih vozila. Rijetka je prigoda vidjeti motocikl Moto Guzzi s prikolicom iz 1947.g. te Piaggio Vespu također s prikolicom. Najbrojniji su cabrio modeli Mercedesa zatim par Fiata uključujući i legendarnog Fiću. Bilo je prigode vidjeti i veoma atraktivni model Porsche 356 kao i legendarnu VW Bubu te jedinog predstavnika britanske auto industrije Triumph Spitfire MKIV.  

Već više od desetljeća Rogoznica obilježava svoj Uskrs na poseban način. Svake godine na Uskrs svi rogoznički ugostitelji se okupe i izlažu svoje delicije koje su poslužene na velikome stolu na rogozničkoj rivi. Ovaj bogati stol uskršnjih delicija dočeka stanovnike Rogoznice i okolice te njihove goste koji se svi nakon nedjeljne mise okupe na rivi da zajedno proslave Uskrs. Druženje uz jelo i piće te fotografiranje uz vrijedne oldtimer primjerke ostat će svima kao uspomena na još jednu Uskrsnu nedjelju u Rogoznici i Marini Frapa.