Razgledavanje Dubrovnika

Otkrijte zašto svake godine grad Dubrovnik bilježi rekordnu posjećenost te zašto predstavlja omiljeno mjesto za odmor za brojne poznate političare, glumce i pjevače.

Grad Dubrovnik, lat. Ragusium, se smjestio na južnom dijelu Republike Hrvatske. Administrativno je središte Dubrovačko-Neretvanske županije te je odavnina poznat kao povijesno i turističko središte. Još davne 1979. godine dodan je na UNESCO-ovu listu svjetske zaštićene kulturne baštine. U srednjem vijeku je bio poznat kao autonomno područje pod imenom Dubrovačka republika, koja je konkurirala Mletačkoj republici. Snažan razvoj, zahvaljujući diplomaciji te kulturnom i prirodnom bogatstvu, Dubrovnik bilježi još od srednjeg vijeka, od 15. i 16. stoljeća.

Dubrovnik svake godine bilježi rekordnu posjećenost od strane kako domaćih tako i inozemnih posjetitelja zahvaljujući svojim kulturnim zanimljivostima, prirodnim ljepotama, raznim manifestacijama, zemljopisnom položaju te blagoj mediteranskoj klimi.
Posebno su poznate dubrovačke zidine, protežu se na 1940 metara, a predstavljaju kulturni simbol grada.

Dubrovnik je u svijetu poznat kao destinacijam kulturnog turizma zbog raznih autuhtonih kulturnih manifestacija, i festivala, prestižnih likovnih događanja, zabavnih koncerata te ostalih velikih događaja na otvorenome, pogotovo u razdoblju ljetne sezone.

Osim razvoja bogatog turističkog kulturnog proizvoda, grad Dubrovnik je poznat i po razvoju tzv. incentive turizma, odnosno kongresnog turizma. U posljednje vrijeme Dubrovnik se isprofilirao kao vodeća destinacija na području Republike Hrvatske što se tiče organizacije kongresa, sastanaka, poslovnih događanja i popularnih team buildinga.

Nezaobilazno je spomenuti da je grad Dubrovnik poznat po razvoju filmske industrije, odnosno zanimljivi krajolik Dubrovnika se nerijetko koristi za snimanje scena brojnih svjetski poznatih filmova i serija poput „Game of Thrones“. Dubrovnik je turističko središte poznat po ljetovanju brojnih poznatih političara, glumaca, pjevača te ostalih celebrityja i Hollywoodskih zvijezda poput Meghan Markle, Beyoncé, Tom Cruise, Angeline Jolie i ostali.