Razgledavanje Dubrovnika

Otkrijte zašto svake godine grad Dubrovnik bilježi rekordnu posjećenost te zašto predstavlja omiljeno mjesto za odmor za brojne poznate političare, glumce i pjevače.

Grad Dubrovnik, lat. Ragusium, se smjestio na južnom dijelu Republike Hrvatske. Administrativno je središte Dubrovačko-Neretvanske županije te je odavnina poznat kao povijesno i turističko središte. Još davne 1979. godine dodan je na UNESCO-ovu listu svjetske zaštićene kulturne baštine. U srednjem vijeku je bio poznat kao autonomno područje pod imenom Dubrovačka republika, koja je konkurirala Mletačkoj republici. Snažan razvoj, zahvaljujući diplomaciji te kulturnom i prirodnom bogatstvu, Dubrovnik bilježi još od srednjeg vijeka, od 15. i 16. stoljeća.

Dubrovnik svake godine bilježi rekordnu posjećenost od strane kako domaćih tako i inozemnih posjetitelja zahvaljujući svojim kulturnim zanimljivostima, prirodnim ljepotama, raznim manifestacijama, zemljopisnom položaju te blagoj mediteranskoj klimi.
Posebno su poznate dubrovačke zidine, izgrađene davne 1940. godine, koje predstavljaju kulturni simbol grada.

Dubrovnik je u svijetu poznat kao destinacijam kulturnog turizma zbog raznih autuhtonih kulturnih manifestacija, i festivala, prestižnih likovnih događanja, zabavnih koncerata te ostalih velikih događaja na otvorenome, pogotovo u razdoblju ljetne sezone.

Osim razvoja bogatog turističkog kulturnog proizvoda, grad Dubrovnik je poznat i po razvoju tzv. incentive turizma, odnosno kongresnog turizma. U posljednje vrijeme Dubrovnik se isprofilirao kao vodeća destinacija na području Republike Hrvatske što se tiče organizacije kongresa, sastanaka, poslovnih događanja i popularnih team buildinga.

Nezaobilazno je spomenuti da je grad Dubrovnik poznat po razvoju filmske industrije, odnosno zanimljivi krajolik Dubrovnika se nerijetko koristi za snimanje scena brojnih svjetski poznatih filmova i serija poput „Game of Thrones“. Dubrovnik je turističko središte poznat po ljetovanju brojnih poznatih političara, glumaca, pjevača te ostalih celebrityja i Hollywoodskih zvijezda poput Meghan Markle, Beyoncé, Tom Cruise, Angeline Jolie i ostali.