Marina Frapa Dubrovnik

Marina Frapa Dubrovnik je novo izgrađena marina otvorena 2019. godine.

Marina Frapa Dubrovnik smjestila se u Gruškom akavatoriju, uzduž Lapadske obale, točno nasuprot trajektne luke Gruž. Nalazi se u neposrednoj blizini stare dubrovačke jezgre, koja je davne 1979. godine dodana na UNSECO-ov popis svjetske zaštićene kulturne baštine.

Marina na raspolaganju ima 220 potpuno opremljena veza za jahte od 10 do 50 metara, te u ponudi ima i jedan vez za jahtu do 100 metara.  Svaki vez je opremljen strujom i vodom. Treba naglasiti da je Marina Frapa Dubrovnik prva marina u Hrvatskoj koja nudi usluge pražnjenja tankova na svakom vezu, tako da se brodovi u ovu svrhu ne moraju pomicati sa svojih vezova. Također, treba istaknuti da je i jedina marina u svijetu kojoj su gatovi u potpunosti natkriveni i zaštićeni laganom konstrukcijom od pleksiglasa kako bi se nautičarima pružila zaštita od ljetnih vrućina i zimskih nepovoljnih vremenskih uvjeta. Gatove krase i LED diode koje noću mijenjaju boje i tako pružaju poseban ugođaj ne samo nautičarima već i svim posjetiteljima marine.

U sklopu uslužnog objekta nalazi se prostrani restoran sa dvije vanjske terase čiji se pogled pruža na Gruški akavatorij, dok se na samom vrhu uslužnog objekta nalazi sunčana terasa sa bazenom i ležaljkama, te cocktail barom koji je smješten unutar bazena. Marina je opremljena sa 18 suvremeno uređena sanitarna čvora, od kojih je jedan  namijenjen i opremljen za osobe sa invaliditetom. Gosti na raspolaganju imaju 14 sanitarna čvora (plus 6 pisoara), 10 tuševa (5 muških, 5 ženskih i jedan univerzalni ispod bazena).

Recepcija, srce marine, nalazi se u prizemnom prostoru uslužnog objekta gdje se ujedno i nalaze uredi za osoblje.